MALEN
Na het branden kan de koffie onmiddellijk verpakt worden, of eventueel eerst nog gemalen worden. Bij het malen, kan de malingsgraad ingesteld worden in functie van de beoogde koffie-apparatuur.
De koffiemolens staan onmiddellijk in verbinding met de verpakkingsmachines. waardoor het aroma volledig mee verpakt wordt.
Wist je dat... Het echte aroma van de koffie pas vrijkomt bij het malen?
Verpakken
De high-tech verpakkingsmachine werkt volledig automatisch. Zij maakt de verpakking aan, last het aroma-ventiel in de verpakking en doseert de gewenste hoeveelheid.
Tijdens deze procedure wordt continu een gas (foodpack 1) in de koffie geblazen, waardoor het zuurstofgehalte daalt van +- 19% naar +- 1%. Door dit lage zuurstofgehalte kan de koffie minimaal 18 maanden bewaard worden zonder smaak- en aroma verlies.
Tip van de koffiebrander: u bewaart uw lekkere Koffie best in de koelkast Zo wordt de smaak het best behouden.