PROCES 1Selectie en TransportEens de koffie geplukt en gedroogd is, sturen de plantages of hun makelaars monsters van de verbouwde koffie op naar de koffiebrander. Deze test de monsters op hun smaak, cafeïnegehalte, vochtigheid en calibratie van de koffieboon. Slechts als de koffies aan de strengste kwaliteitseisen voldoen, worden ze aangekocht. De koffies worden meestal per vrachtwagen in vrac naar een coöperatieve gebracht, waar ze worden gecalibreerd (selectie op grootte) en verpakt in jutte balen van 60 of 70 kg. De laatste jaren worden de koffies soms ook gewoon in vrac verder getransporteerd. De koffie wordt steeds per schip naar Europa vervoerd. De belangrijkste Europese koffiehavens zijn Antwerpen, Rotterdam. Le Havre en Hamburg. Van hieruit wordt de koffie dan verder per vrachtwagen naar de Koffie branders hun opslagruimtes gebracht.


Wist je dat.. De nieuwe oogst pas een jaar later wordt geëxporteerd? Het droogproces na de oogst, dat in het land van oorsprong wordt uitgevoerd, duurt immers enkele maanden.OpslagDe opslagruimtes houden de koffie droog.   Mede hierdoor, en door aankoop op de termijn-markten, kunnen we afgesproken prijzen met klanten gedurende een lange periode aan houden, zelfs als de prijzen op de koffiemarkten reeds gestegen zijn.


Wist je dat.. De groene ongebrande koffieboon nooit slecht wordt, enkel het brandverlies neemt toe met de ouderdom.


Selectie en SamenstellingAlle Koffies zijn samengesteld uit verschillende soorten Arabica om een specifieke smaak te verkrijgen.

.


Wist je dat... er meer dan 300 verschillende soorten koffie zijn?


BrandenNa het selecteren van de meest kwalitatieve koffiebonen, worden de Esmola koffies ambachtelijk gebrand op een tijdspanne van 12 minuten.


Daarna worden ze onmiddellijk gemalen & verpakt, waardoor het aroma en de kwaliteit van de koffie optimaal bewaard blijven. Deze soft vacuüm verpakkings-procedure is mogelijk door het aromaventiel, dat de overdrukgassen verwijdert terwijl de koffie reeds verpakt is. Deze hoogtechnologische verpakking komt de ambachtelijke kwaliteit van de koffie dan ook op alle vlakken ten goede.


Het combineren van de beste Arabicabonen uit Midden-Amerika en Brazilië, definieert het rijke aroma van deze koffies als fijn, verrukkelijk en subtiel.

Alle Koffies zijn samengesteld uit verschillende soorten Arabica om een specifieke smaak te verkrijgen.


Wist je dat... Hoe korter het brandproces, hoe lichter de kleur en hoe sterker de grondsmaak van de koffie? Niet-ambachtelijke koffies worden typisch op veel kortere tijd gebrand op veel hogere temperatuur, waardoor de koffieboon binnenin niet volledig gaar is, en er dus een smaakverschil ontstaat.