PROCES 1

Selectie en SamenstellingAlle Koffies zijn samengesteld uit verschillende soorten Arabica om een specifieke smaak te verkrijgen.

Om een constante smaak en kwaliteit in deze producten te kunnen aanbieden, is het noodzakelijk over een professioneel mengsysteem te beschikken.

Het mengsysteem beschikt over 16 verschillende silo's en kan de perfecte combinaties garanderen door elke soort nauwkeurig op gewicht te selecteren.


Wist je dat... er meer dan 300 verschillende soorten koffie zijn?


BrandenNa het selecteren van de meest kwalitatieve koffiebonen, worden de Esmola koffies ambachtelijk gebrand op een tijdspanne van 12 minuten.

Om te verzekeren dat alle bonen dezelfde brandtijd hebben, wordt bij het uitlaten van de koffie uit de brander, een waterinjectie toegevoegd dat het brandproces in de ketel onmiddellijk stopzet.

Daarna worden ze onmiddellijk gemalen & verpakt, waardoor het aroma en de kwaliteit van de koffie optimaal bewaard blijven. Deze soft vacuüm verpakkings-procedure is mogelijk door het aromaventiel, dat de overdrukgassen verwijdert terwijl de koffie reeds verpakt is. Deze hoogtechnologische verpakking komt de ambachtelijke kwaliteit van de koffie dan ook op alle vlakken ten goede.


Het combineren van de beste Arabicabonen uit Midden-Amerika en Brazilië, definieert het rijke aroma van deze koffies als fijn, verrukkelijk en subtiel.

Alle Koffies zijn samengesteld uit verschillende soorten Arabica om een specifieke smaak te verkrijgen.


Wist je dat... Hoe korter het brandproces, hoe lichter de kleur en hoe sterker de grondsmaak van de koffie? Niet-ambachtelijke koffies worden typisch op veel kortere tijd gebrand op veel hogere temperatuur, waardoor de koffieboon binnenin niet volledig gaar is, en er dus een smaakverschil ontstaat.OpslagDe opslagruimtes houden de koffie droog. Koffie brander beschikt over een opslagcapaciteit van meer dan 600 ton in balen en 20 ton in silo's. Mede hierdoor, en door aankoop op de termijn-markten, is hij in staat om de afgesproken prijzen met zijn klanten gedurende een lange periode aan te houden, zelfs als de prijzen op de koffiemarkten reeds gestegen zijn.


Wist je dat.. De groene ongebrande koffieboon nooit slecht wordt, enkel het brandverlies neemt toe met de ouderdom.